Došli u Grac da uče

Odigrane su prve utakmice u okviru međunarodne NLB lige za košarkaše u kolicima u Gracu. U B grupi igra KK Singidunum iz Beograda kome je ovo ne samo veliki izazov već uspeh. Iako je sezona otvorena porazima od Vrbasa iz Banjaluke, inače učesnika Evrolige (82:45) i Une Sana iz Bihaća (63:37), kapiten i trener beogradskog kluba Željko Ćirković nije imao razloga za nezadovoljstvo:

Dobar test: Vladimir Kuzmanović (u pozadini) sa svojim izabranicima

– Iako ovi porazi deluju ubedljivo bilo je dosta toga dobrog u prve dve utakmice u sezoni. Igrali smo solidno 20 do 25 minuta u oba susreta i nadamo se da ćemo uz momke koji su nam nedostajali, Pajevića, Grujića i Jovanovića, tokom sezone biti još bolji. Jer, ovo nam je velika prilika da učimo od najboljih u regionu.

Sa ekipom u Austriji je bio i nedavno izabarni predsednik SKKS-a Vladimir Kuzmanović, svojevremeno jedan od najboljih naših košarkaša. On je inače vozio veći deo puta do Graca. Osim što je bio prezadovoljan uslovima i organizacijom turnira, popularni Kuzma je istakao:

– Za srpsku košarku u kolicima je od ogromne važnosti učešće u ovom veoma jakom takmičenju. Rezultat je u drugom planu, ali je bitan kvalitet samih duela. Radićemo na tome da u što skorije vreme budemo konkurentni. Sam turnir nam pomaže da uspostavimo saradnju sa klubovima u regionu, a naročito iz Republike Srpske.

Bivši košarkaš je podvukao da posebna zahvalnost ide na račun sponzora:

– Kompaniji KBV Datakom nam je donirala sredstva za organizaciju puta, na čemu smo im izuzetno zahvalni – poručio je Kuzmanović.