Željko Ćirković o prvom turniru NLB lige

 

Sezonu u NLB ligi košarkaša u kolicima jedini srpski predstavnik KKK Singidunum je počeo s dva neuspeha. Ipak, porazi od Vrbasa, učesnika Evrolige (82:45), te od ekipe Una Sana iz Bihaća (63:37) dali su pozitivan impuls članovima beogradskog kluba da nastave u pravcu kojim su krenuli.

– Iako ovi porazi deluju ubedljivo bilo je puno toga dobrog u prve dve utakmice u sezoni. Igrali smo solidnih 20, 25 minuta na obe utakmice i nadamo se da ćemo uz momke koji su nam nedostajali, Pajevića, Grujića i Jovanovića, tokom sezone biti još bolji jer nam je ovo velika prilika da učimo od najboljih u regionu – rekao je kapiten i trener KKK Singidunum Željko Ćirković, dodavši da je učešće u NLB ligi od velike važnosti ne samo za KKK Singidunum, već i za košarku u kolicima u Srbiji.

– Trudićemo se da poboljšamo naš plasman od pre dve godine kada smo sezonu završili kao osmi, uz dve pobede u ligaškom delu. Za kraj da se zahvalim našem savezu i kompaniji KBV Datakom koja nam je donirala sredstva za organizaciju puta. Po prvi put smo se osećali kao prava ekipa jer smo na turnir došli dan ranije a ne kako je do sada to bio običaj, na sam dan utakmica – rekao je Ćirković.

Rezultati
Grupa A Sanski Most
KIK Sana – KKI Zagreb 77:54
KIK Zmaj – ZŠIS-POK 61:69
KKI Zagreb – KIK Zmaj 63:72
ZŠIS-POK – KIK Sana 56:61

Grupa B Grac
RBB Flinkstones – KIK Una Sana 79:47
KKK Singidunum – KKI Vrbas 45:82
KIK Una Sana – KKK Singidunum 63:37
KKI Vrbas – RBB Flinkstones 70:60